perjantai 17. joulukuuta 2010

Tervetuloa Teknoreittiblogiin!

Teknoreitillä kamera käy! – Mobiililaitteet tutkivan oppimisen välineinä


Teknoreitti-hankkeen tavoitteena on kehittää ja luoda oppimisympäristöjen toimintatapoja tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntäen koulun arjessa ja koulun ulkopuolella. Tavoitteena on opetuksen kehittäminen oppiainejakoisesta opetuksesta aihekokonaisuuksien ja teemojen kautta opiskeluun hyödyntäen tutkivan oppimisen menetelmää. Hankkeessa kehitetään erilaisten oppimisympäristöjen verkosto, joka vahvistaa monipuolisen ja syvällisen ymmärryksen rakentumista oppimisen kohteena olevasta ilmiöstä.


Teknoreiteillä on neljä teemaa: vesi-, tuli-, ilma- ja maa. Teknoreiteistä ensimmäistä eli vesireittiä pilotoidaan espoolaisten, helsinkiläisten ja vantaalaisten koulujen kanssa lukuvuoden 2010-2011 aikana.
Vesireitillä oppilaat tutkivat ympäristöä hyödyntäen tutkivan oppimisen periaatteita ja keräävät aineistoa koulun ympäristöstä, Heurekasta, Tekniikan museosta ja HSY Veden kohteista mobiililaitteiden avulla. Tavoitteena on, että eri ympäristöt muodostavat yhdessä toisiaan täydentävän kokonaisuuden. Pilottien aikana testaamme yhteistyössä mukana olevien yritysten kehittämiä erilaisia mobiilipalveluita. Tämän blogin kautta voit osallistua Teknoreittien kehittämiseen ja seurata pilottien etenemistä.

Teknoreittiterveisin Tiina Korhonen/Teknoreittihankeryhmän vetäjä/Koulumestarin koulu ja oppimiskeskus Innokas


4 kommenttia:

 1. Hei!
  Heurekan reissu onnistui hienosti ja tällä viikolla siirretään kuvia ja videoita Movieen Atk-tunneilla. Mukana ovat myös FYKE:n ja biologian opettajat.
  Yläkoulussa työskentelyn organisoiminen on ollut haastavaa, koska mukana on useampi opettaja ja eri oppiaineita.
  Ponnahduslautatyöskentelyyn meillä jäi niukasti aikaa ennen joulua, mutta tutkimusongelmat saatiin kokoon. Oppilaat vaikuttavat innostuneilta. Toivotaan että tekniikka pelaa hyvin kuva- ja videotiedostoja siirrettäessä.

  Terveisin Päivi ja Maria Aurinkolahdesta

  ps. varmistakaa että bussikuskinne tietää reitin Heurekaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Mukavaa kuulla, että alku oli onnistunut. Millaisia kokemuksia teillä on nyt reitin loppupuolella?

  t. Tiina

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Olemme edenneet projektissa, mutta se on vielä aikalailla kesken.
  Matkan varrella on ollut teknisiä ongelmia. Kuvien ja videoiden lähettäminen Movieen on hidasta ja työlästä, koska se pitää tehdä yksi kerrallaan. Oppilaiden parannusehdotus olisi että kuvia voisi lähettää useita kerralla. Yhteys on pätkinyt ja yksi ryhmä ei pystynyt kirjautumaan Movieen lainkaan. Ongelma ratkaistiin sim-kortteja vaihtamalla.
  Olemme ottaneet yhteyttä myös tekniseen tukihenkilöön, joka ei tiennyt olevansa sellainen :) Emme siis saaneet apua.
  Silloin kun tekniikka on takkuillut, oppilaita on ollut haastavaa saada pysymään asiassa. Surffailu netissä on houkutellut, kun oikean työn eteneminen on hankaloitunut.
  Jatkamme eri aineissa edelleen materiaalin työstämistä Moviessa.

  T. Maria ja Päivi

  VastaaPoista
 4. Moro,

  Pukinmäessä tuli myös esille homman haastavuus
  yläluokilla (vaatii opelta paljon duunia)
  Ryhmän kokoon saaminen aiheutti jo paljon työtä.

  Sitten vielä itselläni tullut flunssakierre ja korvatulehdus aiheutti sen ettei tutkimusongelmia keretty tehdä ennen vierailuja kuin suullisesti.

  Koitetaan vielä saada jotain loppuloiskahdusta
  aikaan...

  T. Sami

  Muuten vierailut sujui hienosti ja oppilaat tykkäsivät.

  VastaaPoista